Warszawa, Warka i Leżajsk w jednych rękach

Cykl piwnych kwestionariuszy przedstawia naszych pracowników, pokazując w jaki sposób znaleźli się w Grupie Żywiec, czym zajmują się na co dzień w swojej pracy i co pasjonuje ich po godzinach. Naszym dzisiejszym gościem jest Aleksandra Urbańska.

Gdzie pracujesz i czym zajmujesz się w Grupie Żywiec?
W Grupie Żywiec mam pod opieką trzy lokalizacje. W swojej codziennej pracy wspieram Dyrektora browarów w Warce i Leżajsku oraz Dyrektora Supply Chain, członka Zarządu GŻ. To oznacza, że powinnam być teoretycznie w trzech miejscach na raz. Na razie udaje mi się to tylko podczas telekonferencji 🙂 Różnorodność projektów i zadań, które spotykam w codziennej pracy wymaga ode mnie umiejętności szybkiego przełączania się z jednego tematu na drugi i co najważniejsze – doprowadzenia do końca każdego z nich. Prywatnie jestem jednak mamą więc mam to opanowane do perfekcji 🙂 

Co najbardziej lubisz w swojej pracy? Co jest w niej najciekawsze lub wyjątkowe?
Najbardziej w swojej pracy lubię ludzi oraz codzienną współpracę z nimi. Nieustannie fascynuje mnie praca w zespołach, w których mam do czynienia z ciekawymi osobami. Każdy z nich jest inny i od każdego mogę się czegoś nauczyć. To właśnie ludzie czynią tą pracę wyjątkową.

Jak zaczęła się Twoja przygoda z piwem?
Moja przygoda z piwem zaczęła się przypadkowo. Kiedy zmieniałam pracę, zobaczyłam ciekawe ogłoszenie i… zaczęłam pracę w browarze w Warce. Szczerze mówiąc, nigdy nie byłam fanką piwa, dopóki nie dowiedziałam się jak przebiega proces jego produkcji. Od tego momentu mam swoje ulubione piwo.

Najbardziej nietypowa sytuacja jaka przytrafiła Ci się w pracy w związku z pracą w GŻ?
Kiedy rok temu Grupa Żywiec zaczęła promować kulturę Servant Leadership, która mocno podkreśla jak kluczowe dla rozwoju organizacji jest wsparcie okazywane pracownikom przez liderów – bardzo mi się ten temat spodobał. Zupełnie nie spodziewałam się, że chwilę później zostanę współtwórcą szkoleń z tego zakresu dla kilku lokalizacji i rozpocznę współpracę z tak różnymi obszarami firmy.

Co ciekawego dzieje się Twoim zdaniem na rynku piwa? Na co warto zwrócić uwagę?
Z mojego punktu widzenia bardzo fajny jest teraz rozwój piw smakowych, których różnorodność obecnie przyprawia o zawrót głowy. Ten segment plus piwa 0% to moim zdaniem przyszłość najbliższych kilku lat na rynku piwa.

Piwo to dla Ciebie pasja czy tylko praca?
Odpowiem krótko: TAK 🙂 piwo jest moja pasją.

Co ciekawego robisz gdy nie pracujesz?
W chwilach kiedy nie pracuję poświęcam swój czas rodzinie. Mam dwuletniego synka, męża i wyżła weimarskiego. Wierzcie mi – z taką ekipą nie da się nudzić!

Moje ulubione piwo to:
Żywiec Białe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Druga strona Ż
czyli na zapleczu Grupy Żywiec

Strona zawiera materiały


przeznaczone dla osób pełnoletnich.

przeznaczone dla osób

pełnoletnich.

Podaj swoją datę urodzenia:

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu zbierania informacji, które pomagają nam usprawnić obsługę witryny, dostosować nasze reklamy do twoich preferencji oraz ulepszyć nasze produkty i usługi. Zgadzając się, akceptujesz zasady dot. prywatności i plików cookies obowiązujące w niniejszej witrynie internetowej. Wstawienia cookies (w tym ich blokadę) możesz zmieniać w ustawieniach twojej przeglądarki w każdej chwili. Tu znajdziesz szczegółowe informacje o polityce plików cookies.