Zwracacie uwagę na to, co trafia na Wasze stoły? W jaki sposób i z czego jest produkowane? Jeśli tak, to Bio Lager Cieszyński jest propozycja właśnie dla Was!
Zabytkowy Browar w Cieszynie znów wyprzedza konkurencję oferując piwo warzone w 100% z certyfikowanych, ekologicznych surowców, których produkcja nie niszczy naszej planety. Jeśli los ziemi leży Wam na sercu i zastanawiacie się w jakiej kondycji pozostawimy ją przyszłym pokoleniom, to teraz możecie wpływać na to na co dzień, dokonując odpowiedzialnych zakupów, nie tylko w przypadku warzyw czy owoców, ale także piwa.
Bio Lager z Browaru Zamkowego Cieszyn to piwo dolnej fermentacji o charakterystycznym, zbilansowanym smaku, który łączy w doskonały sposób nuty słodowe i chmielową goryczkę, by dać wytchnienie i orzeźwienie po męczącym dniu. Proces produkcji, jak i wszystkie użyte w nim składniki, są rygorystycznie kontrolowane tak, by do rąk klientów trafił produkt wspierający zrównoważoną gospodarkę. Aby spełnić rygorystyczne wymogi certyfikacji ekologicznej Browar Zamkowy w Cieszynie musiał dostosować swoje procedury produkcyjne, a także zgromadzić pochodzące z ekologicznych upraw składniki niezbędne do warzenia piwa – polski eko chmiel znalazł godnego towarzysza aż w Finlandii, skąd dociera do nas jęczmień!
Produktów z zielonym listkiem na opakowaniu, podkreślającym ich sprawdzone, ekologiczne pochodzenie, jest w Polsce coraz więcej, jednak dotychczas nie było wśród nich piwa. Na szczęście dzięki staraniom Browaru Zamkowego Cieszyn to się nareszcie zmieniło!
Troska o środowisko i naszą wspólną przyszłość jest dla nas szczególnie istotna, ponieważ jako część globalnych struktur Heinekena zdajemy sobie sprawę z naszego wpływu na planetę. To dlatego usilnie dążymy do tego, by nasze działania miały na nią jak najmniejszy wpływ.