Na sklepowych półkach pojawiła się nowość z Browaru Zamkowego Cieszyn – coś nowego i świeżego na polskim rynku. UfF0% z Cieszyna to naprawdę wyjątkowa propozycja!
Na sklepowej półce możecie znaleźć butelki UfFO. Tak naprawdę to sprytnie zapisane UfF0%, czyli skrót od angielskiego określenia UnFermented Free oznaczającego niefermentowany napój bezalkoholowy 0% powstający na bazie piwowarskich składników i naturalnych dodatków.
W Cieszynie sięgnęliśmy po piwną brzeczkę, czyli to, co powstaje na samym początku procesu produkcji piwa, jednak zamiast dodawać drożdże odpowiedzialne za fermentację alkoholową do brzeczki piwnej dodaliśmy naturalne, tłoczone soki owocowe, z jabłek, granatów, pigwy i limonki. Aby skontrować słodycz napoju dodaliśmy także bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus, które miłośnicy kwaśnych piw sour ale znają doskonale. Dzięki temu powstał owocowy, mocno orzeźwiający, delikatnie musujący napój o zerowej zawartości alkoholu.
Jesteśmy gotowi na podbój rynku! UfF0% to orzeźwiający napój powstający bez udziału sztucznych dodatków, barwników, koncentratów czy dosypywania cukru – bierzemy z natury to, co najlepsze i łączymy w zgrabną całość używając całej naszej wiedzy o piwie, by dać Wam coś wyjątkowego. W czasach coraz bardziej świadomej i odpowiedzialnej konsumpcji staramy się oferować trunki bazujące wyłącznie na naturalnych składnikach, które komponujemy w interesującą, innowacyjną całość.
Słodycz owoców z kwaskową nutką i niewielkim nasyceniem, za które odpowiedzialne są bakterie Lactobacillus, to powiew świeżości w branży piwnej, coś unikalnego i niezwykłego. Szukany takich ciekawych połączeń na krańcach piwnego świata, wykorzystując w najlepszy sposób surowce, których możliwości doskonale znamy.